Moške pohodne hlače

Pohodne hlače so tisti del športne opreme, ki vas bo spremljal na pohodu, v plezalni steni, na vrtu in tudi na mestnih ulicah. Pa najsi bodo izdelane iz trpežnega in zračnega softshell materiala ali iz lažjega najlon materiala. Hitro se sušijo in dobro odvajajo vlago stran od telesa, zaradi česar bo vsak pohod z njimi zelo prijeten. V naši super ponudbi najdete kratke in dolge pohodniške hlače blagovnih znamk KARPOS, SALOMON, SCALON, BERRINO, DYNAFIT, SALEWA in NORTH FACE. Izbirate lahko med lahkimi, zimskimi ali celoletnimi opcijami.

Filtriraj:  Filter

Kaj pa je dobro vedeti pred nakupom moških pohodnih hlač?

Material

Moške pohodniške hlače so idealne za vsestranske poletne aktivnosti v naravi. Pri izbiri pohodnih hlač je nadvse priporočljivo, da so raztegljive, lahke in hkrati zračne kar nudi izjemno udobje pri nošenju, tako se ne boste pregreli niti na najtežjih vzponih. Dodatni površinski DWR premaz vam bo omogočal odbojnost vode in umazanije.

Material pohodnih hlač naj bo vzdržljiv, odporen proti obrabi za zaščito pred ostrimi robovi in hitro sušeč.

Ergonomska oblika kroja

Ergonomsko oblikovan kroj zagotavlja lahkotnost gibanja v vseh razmerah. Pas naj bo elastičen, nastavljiv, saj le tako zagotavlja dobro prileganje.

Funkcionalnost

Pohodniki vemo, da so žepi nepogrešljiv del pohodnih hlač, ki naj se zapirajo s kvalitetno zadrgo, s tem preprečimo zatikanje ob veje v gostem grmičevju, ob kline na feratah in plezalnih stenah. Priporočljiv je tudi razširljiv rob, ki omogoča, da se hlače popolnoma prilegajo tudi visokim čevljem.

Priporočljivi odsevni detajli, ki omogočajo vidljivost tudi v temnejših zunanjih razmerah.