Kolesarske čelade

Nudimo vam odlične kolesarske čelade, ki bodo poskrbele za vse potrebno udobje ter za to, da boste na kolesu bolj varni. Pri tem lahko izbirate med različnimi modeli, ki združujejo visoko stopnjo funkcionalnosti in odličen dizajn, zato boste med njimi zagotovo našli pravo čelado zase.

Na voljo so vam cestne, MTB in MTB Full face kolesarske čelade, prav tako pa boste v naši spletni trgovini našli tudi kolesarske čelade za otroke. Na dnu strani pa smo vam pripravili še nekaj uporabnih informacij, ki vam lahko pomagajo pri izbiri ustrezne kolesarske čelade.

Filtriraj:  Filter

Kolesarske čelade poskrbijo za varnost na kolesu

Kolesarske čelade morajo poskrbeti za kar se da najboljšo možno zaščito vaše glave med kolesarjenjem ali v primeru padca.

Zaradi tega morajo biti izdelane v skladu z najvišjimi standardi, hkrati pa vam morajo nuditi tudi vse potrebno udobje.

Cestne kolesarske čelade

Za cestne kolesarske čelade sta značilni aerodinamična oblika in nizka teža, saj so narejene iz lažjih materialov.

Tako vas čelada ne bo ovirala pri doseganju visokih hitrosti na kolesu oziroma zaradi lahke teže skorajda ne boste imeli občutka, da jo nosite.

Poleg tega je pri njih zelo dobro poskrbljeno za zračenje, zato vam med kolesarjenjem ne bo prevroče.

MTB čelade

Za navdušence nad off-road vožnjo so najboljša izbira MRB kolesarske čelade, ki zaščitijo tudi zadnji in stranski del glave, tako da boste na kolesu še bolj varni.

Zasnovane so tako, da nudijo čim boljšo zaščito tudi pred vejami, nekatere pa so opremljene tudi z vizirjem.

MTB Full face čelade

Če vas navdušuje downhill ali pa bi bili pri off-road vožnji radi kar se da najbolje zaščiteni, potem si v naši ponudbi oglejte MTB Full Face kolesarske čelade, s katerimi boste med vožnjo dobro zaščitile ne le glavo, ampak tudi spodnji del obraza, čeljust in zobe.

MTB Full face čelade so tudi udobne za nošenje, pri čemer je ključno, da izberete primerno velikost.

Otroške kolesarske čelade

V naši spletni trgovini prodajamo tudi otroške kolesarske čelade, ki nudijo zelo dobro zaščito in so hkrati udobne in prijetne za nošenje.

Otroke navdušijo s pisanimi barvami in simpatičnimi motivi, zaradi katerih jih bodo še raje nosili.

Kakšna je ustrezna velikost?

Le primerno velika čelada bo res dobro zaščitila vašo glavo, zato je zelo pomembno, kakšno velikost izberete. Kolesarska čelada se mora dobro prilegati vaši glavi, a vam hkrati ne sme biti pretesna.

Najprej jo je dobro pomeriti brez zapenjanja paščkov: čelada je ustrezne velikosti, če vam nudi vse potrebno udobje in vam hkrati kljub rahlemu premikanju glave ne zdrsne z nje.

Paščki morajo biti oblikovani tako, da se jih da enostavno nastaviti in prilagoditi glede na vaše potrebe, pri čemer mora biti pašček pod brado zapet tako tesno, da pri morebitnem padcu ne more zdrsniti naprej, a vas hkrati ne tišči.

Koliko stanejo kakovostne čelade?

Prav vse kolesarske čelade v naši ponudbi nudijo zelo dobro stopnjo zaščite in imajo vse potrebne certifikate, ki to dokazujejo.

Zato velja, da tudi če se odločite za najcenejšo med njimi, bo vaša glava med kolesarjenjem še vedno odlično zaščitena.

Za dražje kolesarske čelade pa se splača odločiti, če poleg visoke stopnje varnosti želite tudi:

  • več udobja pri nošenju,
  • boljše mehanizme za nastavljanje prileganja,
  • napredne sisteme zračenja,
  • nižjo težo,
  • boljši, zanimivejši in še bolj sodoben dizajn,
  • daljšo življenjsko dobo.