Kolesarski čevlji

Kakovostni, ustrezni in udobni kolesarski čevlji vam omogočajo lažje poganjanje in bolj varno vožnjo.

Na voljo so tako kolesarski čevlji, ki jih je možno vpeti v pedala, kot takšni, ki so videti kot običajni športni copati, a imajo podplat iz trde in nedrseče gume, ki poskrbi za preprečevanje zdrsa in boljši prenos moči.

Več o tem, kakšni modeli so vam na voljo, in o tem, na kaj paziti pri nakupu, pa si lahko preberete na dnu strani.

Filtriraj:  Filter

Kolesarski čevlji za vsakogar

Ustrezno izbrani kolesarski čevlji poskrbijo za večjo učinkovitost vožnje in večje udobje, hkrati pa lahko z njimi tudi preprečite nastanek nekaterih poškodb. Ustrezna obutev namreč bolje zaščiti vaša stopala med vožnjo ter hkrati prepreči možnost zdrsov s pedal, kar je eden od pogostih vzrokov za poškodbe. Zaradi tega je pomembno, da za kolesarjenje uporabljamo obutev, ki je zasnovana posebej v ta namen, saj bomo tako kolesarili bolj varno, bolj udobno, bolj učinkovito in s še večjim užitkom.

Cestni, MTB in drugi kolesarski čevlji

V naši ponudbi so vam na razpolago najrazličnejši kolesarski čevlji, ki so primerni tako za tiste, ki se s kolesarjenjem ukvarjate že dalj časa kot za kolesarske začetnike.

V naši spletni trgovini so vam na voljo:

 • cestni kolesarski čevlji, ki z aerodinamično obliko in trdim podplatom poskrbijo za največjo možno učinkovitost pri poganjanju pedal,
 • MTB kolesarski čevlji za off-road vožnjo, ki dobro zaščitijo stopala in so narejeni iz zelo trpežnih materialov,
 • casual kolesarski čevlji, ki so videti kot vsaka druga športna obutev, a ob potiskanju na pedala omogočajo veliko boljši prenos moči.

Kako izbrati najbolj primerno kolesarsko obutev zase?

V prvi vrsti je pomembno, kakšno kolo imate oziroma s kakšno vrsto kolesarjenja se ukvarjate. Kolesarski čevlji za cestno kolesarjenje so namreč oblikovani popolnoma drugače kot za MTB ali druge vrste kolesarjenja.

Cestni kolesarski čevlji imajo namreč na podplatih zagozde oziroma »clipe«, s katerimi jih je možno pripeti na pedala. Zaradi tega je pomembno, da izberete takšne, ki so kompatibilni s pedali na vašem kolesu.

Pri drugih vrstah kolesarske obutve pa je treba biti pozoren predvsem na to, kako zaščiti vaša stopala ter kako dober oprijem nudi podplat.

Seveda pa morajo biti izbrani kolesarski čevlji tudi udobni, kar je še posebej pomembno pri daljših turah.

Cestni kolesarski čevlji so precej trdi, zaradi česar je hoja v njih neudobna, medtem ko so druge vrste kolesarske obutve lahko udobne tudi za hojo.

Različni načini zapenjanja

Pri izbiri bodite pozorni tudi na način zapenjanja, saj lahko izbirate med različnimi možnostmi:

 • vezalke, ki poskrbijo za izredno prilagodljivost obutve in udobje med hojo, a morajo biti ravno prav dolge in vedno trdno zavezane, da nas ne ovirajo pri kolesarjenju,
 • trakovi, ki prav tako omogočajo veliko prilagodljivost, a se med vožnjo veliko težje odpnejo, zaradi česar je tak način zapenjanja bolj varen,
 • zaponke predstavljajo praktično rešitev, ki omogoča prilagodljivost obutve ter njeno varno uporabo,
 • vrtljivi gumbi za zapenjanje pa omogočajo še večjo stopnjo prilagodljivosti, predvsem pa je z njimi možno kolesarsko obutev zelo hitro prilagoditi glede na svoje potrebe (takšne vrtljive gumbe za zapenjanje imajo kolesarski čevlji znamke BOA).

Na kaj je treba paziti, ko kupujete kolesarske čevlje?

Pri nakupu kolesarske obutve bodite pozorni na to:

 • da izberete obutev, ki je zasnovana posebej za kolesarjenje,
 • da izberete primerno kolesarsko obutev glede na vrsto pedal na vašem kolesu,
 • da izberete način zapenjanja, ki vam najbolj ustreza,
 • da podplat nudi čim boljši oprijem,
 • da so izbrani kolesarski čevlji primerne velikosti za vas,
 • da vam kolesarska obutev nudi vse potrebno udobje.

Naša spletna trgovina vam nudi kakovostno kolesarsko obutev priznanih proizvajalcev.

Kolesarski čevlji v naši ponudbi vas bodo zagotovo prepričali s svojo udobnostjo in učinkovitostjo, saj so narejeni prav za kolesarjenje.

Če pri izbiri potrebujete strokovni nasvet, se vedno lahko obrnete na nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja!