Gorska kolesa

Vas zanimajo gorska kolesa? Takšna kolesa so super izbira za vse ljubitelje narave in adrenalinske navdušence, ki radi kolesarite izven urejenih poti ter se s kolesom pogosto povzpnete tudi na kakšen hrib.

Na voljo so vam All Mountain, Enduro, Hardtail, XC/Race in Marathon gorska kolesa, pa tudi Dirt in BMX kolesa.

Če ne veste kaj izbrati, pa vas več informacij čaka na dnu strani, kjer so predstavljene razlike med različnimi vrstami gorskih koles.

Filtriraj:  Filter

Kakšna gorska kolesa so vam na voljo?

Gorska kolesa so na voljo v številnih različicah, zato ima marsikdo težavo, katero vrsto in model gorskega kolesa izbrati zase. V naši ponudbi boste našli kolesa različnih vrst in velikosti, med katerimi boste zagotovo našli pravega zase, vendar pa morate najprej vedeti, kaj sploh iščete oziroma kakšno kolo bi bilo primerno za vas:

  • Polnovzmetena XC/Race gorska kolesa so primerna za vse, ki imate radi strme vzpone oziroma bi jih radi prevozili na čim lažji in čim bolj udoben način. XC je oznaka za Cross country, kar pomeni, da gre za kolesa, ki so primerna za kolesarjenje po zahtevnejših terenih, saj z njimi lahko brez težav vozite tudi čez ovire, kakršne so recimo korenine. Polno vzmetenje pri tem poskrbi, da teh ne boste preveč čutili oziroma boste med vožnjo uživali, ne glede na to, kakšen bo teren.
  • Polnovzmetena Marathon kolesa, za katera nekateri uporabljajo tudi oznako XCM, so podobna XC oziroma Cross country kolesom, le da je namenjeno daljšim vožnjam, zato nudijo več udobja med vožnjo.
  • Polnovzmetena All Mountain kolesa so dobra izbira za vse, ki iščejo optimalno kolo za različne namene. Kot pove že njihovo ime, gre za gorska kolesa, ki predstavljajo nekakšen kompromis in so zasnovana tako, da boste z njimi uživali tako pri vožnji v klanec kot pri spustu. Primerna so za vožnjo skoraj povsod.
  • Polnovzmetena Enduro gorska kolesa so namenjena predvsem dolgim spustom po zahtevnejših terenih, na katerih boste s takšnim kolesom zagotovo uživali. Takšna kolesa se zelo dobro obnesejo pri vožnji čez različne ovire, hkrati pa bo zaradi polnega vzmetenja vožnja z njimi tudi udobna. Če vam je užitek pri spustu bolj pomemben kot udobje pri vožnji v klanec, je enduro gorsko kolo prava izbira za vas.
  • Polnovzmetena freeride kolesa so namenjena predvsem izvajanju različnih trkov, zaradi česar so zelo okretna. Freeride kolesa so zelo podobna downhill oziroma DH kolesom, saj so prav tako zelo trpežna in namenjena predvsem tistim, ki imajo radi adrenalin.
  • Polnovzmetena DH kolesa so namenjena hitrim in adrenalinskim spustom, ki vključujejo tudi različne skoke čez ovire. Zaradi tega morajo biti kar se da stabilna in omogočati dober nadzor pri hitri vožnji navdzol. Če obožujete downhill čez drn in strn, boste med DH kolesi zagotovo našli odlično in vzdržljivo kolo, ki bo kos vsem vašim podvigom.
  • Hardtail gorska kolesa so tista, ki nimajo polnega vzmetenja, ampak so vzmetene le sprednje vilice. Kljub temu pa so za marsikoga to najboljša gorska kolesa, saj so zelo agilna in vzdržljiva ter se dobro obnesejo na vseh terenih.
  • Dirt in BMX kolesa so zelo vzdržljiva kolesa manjših dimenzij, zaradi česar so zelo okretna in omogočajo izvajanje zanimivih trikov. Z njimi je mogoče izvajati trike v skate parki ali na posebnih stezah, ki so namenjeni prav BMX in dirt vožnji.

Moška in ženska gorska kolesa

V naši ponudbi boste poleg moških modelov našli tudi ženska polnovzmetena in hardtrail gorska kolesa odlične kakovosti.

Na voljo so vam gorska kolesa različnih vrhunskih proizvajalcev, kot so na primer Scott, Specialized ali Giant, pri čemer lahko izbirate med številnimi modeli in velikostmi.

Če pri izbiri potrebujete strokoven nasvet, pa se obrnite na nas in skupaj bomo poiskali najbolj ustrezno kolo za vas!