Filtriraj: 

Prikazovanje 1–12 od 19 rezultatov

Knjige

 • PARENZANA KOLESARSKI VODNIK

  Po poti stare železnice od Trsta do Poreča.

  Parenzana, Porečanka ali Istranka je le nekaj imen nekdanje ozkotirne železnice, ki je med letoma 1902 in 1935 delovala med Trstom in Porečem.

   

   

  22,17 
 • SIDARTA 111 IZLETOV PO SLOVENSKIH GORAH

  Temeljito prenovljena izdaja za vse ljubitelje gora in narave.Predstavljene so ture v alpskem, predalpskem in sredogorskem svetu, opisanih pa je tudi nekaj privlačnih gorniških ciljev v Zahodnih Julijskih Alpah. Težavnostni razpon tur sega od lažjih izletov  po označenih in neoznačenih poteh do zahtevnih zavarovanih plezalnih poti in visokogorskih brezpotij. Zemljepisno izredno širok izbor ciljev, od toplih južnih predgorij do hladnih severnih pobočij najvišjih alpskih vrhov, poskrbi za pestro ponudbo v vseh letnih časih.

  38,88 
 • SIDARTA ALPE BREZ MEJA NAJLEPŠI VRHOVI VZHODNIH ALP

  Gorniška in življenjska naveza Habjan – Mušič je slovensko vodniško literaturo obogatila z novim vodnikom, za katerega  pravita, da je njun najtežji zalogaj do sedaj.

  V Vzhodne Alpe zahajata že 15 let, zadnja tri leta pa sta prav zaradi vodnika posvetila sistematičnemu raziskovanju alpskih vrhov zahodno od Julijcev.

  38,88 
 • SIDARTA BOHINJ 1:25000 – planinska karta

  1:25.000

  Zemljevid zajema vse gorniške cilje z izhodiščem v Bohinju (Triglav – Krn – Črna prst).
  – Vrisane so markirane poti, kategorizirane po težavnosti v nezahtevne, zahtevne in zelo zahtevne.
  – Označeni so poteki turnih smukov.
  – Dodatne vsebine karte so: plezališča, naravne in kulturne zanimivosti, vzletišča za padalce, avtobusna postajališča.
  – Za uporabnike satelitske navigacije(GPS) ima zemljevid dve koordinatni mreži, pravokotno z Gauss-Krügerjevo projekcijo in geografsko (WGS84).

  9,92 
 • SIDARTA BOVEC – TRENTA 1:25000 – izletniški zemljevid

  1:25.000, izletniški zemljevid

  Zemljevid, ki je tiskan dvostransko, pokriva območja Bovške kotline in Trente z okoliškimi gorami ter skupini Viša in Montaža v Zahodnih Julijcih.
  Vsebino zemljevida sestavljajo:
  –       markirane planinske poti, kategorizirane kot nezahtevne, zahtevne in zelo zahtevne,
  –       označene sprehajalne poti,
  –       markirane izletniške poti,
  –       kolesarske poti z dodanimi višinskimi diagrami,
  –       vstopna in izstopna mesta za kajakaše in raftarje. Dodana je tudi skica reke Soče z vsemi težavnostnimi stopnjami in razdaljami.
  –       plezališča,
  –       vzletišča za jadralne padalce,
  –       označene so pašne planine kjer je moč kupiti mlečne izdelke,

  9,92 
 • SIDARTA BOVEC – TRENTA 1:25000 – planinski zemljevid

  1:25.000, planinski zemljevid

  – markirane planinske poti, kategorizirane kot nezahtevne, zahtevne in zelo zahtevne;
  – označeni so poteki turnih smukov;
  – dodatne vsebine karte: plezališča,vstopi/izstopi za kajakaše, naravne in kulturne zanimivosti, vzletišča za padalce;
  Uporabnikom satelitske navigacije (GPS) sta namenjeni dve koordinatni mreži, pravokotna z Gauss-Krügerjevo projekcijo in geografska (WGS84).

  9,92 
 • SIDARTA GORENJSKA- GORSKOKOLESARSKI VODNIK

  V vodniku je temeljito opisanih in premerjenih 41 kolesarskih tur po Gorenjski, ki bodo zadovoljile tako ljubiteljsko naravnane kolesarje kot ekstremiste. Vsakemu izletu sta poleg točnega opisa poti dodana še zemljevid s preglednim vrisom poti ter višinski diagram vzponov in spustov.

  29,98 
 • SIDARTA JULIJSKE ALPE 1:50000 – planinska karta

  – karta zajema celotne Julijske Alpe. Vzhodna meja poteka v smeri Bled-Ratitovec-Blegoš, južna: Matajur-Tolmin-Porezen, zahodna: Breški Jalovec-Brda ter severna: Trbiž-Tromeja-Kepa-Dovška Baba. Vključuje tudi prvaka Zahodnih Julijcev – Viš in Montaž.

  9,92 
 • SIDARTA JULIJSKE ALPE SEVERNI PRISTOPI

  “Senčna (stran) je na naši polobli seveda severna stran, oznaki pa imata v naših gorah in nasploh v Alpah še dodatno povednost … Gorotvorne sile so namreč največje evropsko gorovje oblikovale tako, da so sončne strani zvečine prijaznejše in zložnejše, severne pa strme in mrke. Ni naključje, da je oznaka severna stena pri nas čvrsto vgrajena v pojmovanje alpinizma. Strmina, ki se ji običajno pridružita še divjina in veličastje, so pojmi, ki večino ljudi odvračajo od tesnejšega zbližanja … Zato so severni pristopi na alpske vrhove ponavadi bolj selektivni od prisojnih, saj zahtevajo višjo stopnjo gorniške izurjenosti.”
  Tine Mihelič, iz uvodnika Na senčni strani Alp

  26,63 
 • SIDARTA KAMNIŠKO SAVINJSKE ALPE 1:25000 – planinski zemljevid

  Zemljevid, ki je tiskan dvostransko, pokriva celotno območje Kamniško-Savinjskih Alp.

  Obseg zemljevida: na zahodnem robu zemljevida se nahajata Storžič in višje Košutnikov turn (vzhodni greben Košute), na severu seže vse do Olševe, vzhodni rob zaključujeta Raduha in nižje Rogatec, južni rob se začne pod krajem Stahovica

  Vsebino zemljevida sestavljajo: markirane planinske poti, kategorizirane kot nezahtevne, zahtevne in zelo zahtevne, poteki turnih smukov, plezališča, vzletišča za jadralne padalce, naravne zanimivosti.

  9,92 
 • SIDARTA PLEZALIŠČA BREZ MEJA (2016)

  Trst-Slovensko primorje-Istra

  Od prve izdaje Plezališč brez meja je minilo dobrih 18 let in v tem času se je na celotnem območju treh dežel, ki ga zajema ta, že kultni plezalni vodnik, zgodilo marsikaj. Število plezališč je z 12 naraslo na 31, število smeri pa s slabih 700 na skoraj 3000 (400 samo od zadnje izdaje leta 2014).

  33,32 
 • SIDARTA PRAVLJIČNE POTI SLOVENIJE družinski izletniški

  Knjiga se že v samem izhodišču razlikuje od ostalih vodnikov, saj je kombinacija ljudskih pravljic in pripovedk ter izletov, ki nas popeljejo do krajev, omenjenih v zgodbah.Gre za praviloma lažje in krajše poti oz. sprehode, primerne za družine z otroki in vse tiste, ki v gore ne zahajajo redno. Tudi pri zahtevnejših ciljih je skoraj vedno izbran najlažji dostop.

  35,54 
V košarico ste dodali izdelek: