-7%

ZAVORA FORMULA CURA 4 175 SPREDNJA/ZADNJA black

179,00 

Akcija velja od 04.03.2022 do prodaje zalog.

Formula Zavora CURA4 175 cm sprednja/zadnja

Dobavljivost: Na zalogi SKU: IS_29212 Kategorija: Predvidena dostava: 2-3 dni

Opis

Formula Cura4 je zavora, ki je osvojila svetovno prvenstvo v spustu (kategorija elite), ko je bila še v prototipni fazi in še ni bila tako izpopolnjena, kakor je danes!

Že sam projekt ˝Cura4˝ je bil zastavljen zelo ambiciozno, pri Formuli pa so želeli preseči tudi to. Zastavljen cilj je bil jasen! Izdelati zavoro z najmočnejšo zavorno močjo ter najboljšim delovanjem. Srce zavore je zavorna čeljust, v kateri so štirje 18mm zavorni bati, ki zagotavljajo do sedaj nepredstavljivo zavorno moč. Večja zavorna površina ter debelina zavornih ploščic omogočajo kolesarju preko zavorne ročice idealen nadzor nad brutalno zavorno močjo. Optimiziran Roll-back (odmik zavornih ploščic po zaviranju) zagotavlja kolesarju izjemen zavorni občutek na zavorni ročici, ki je bil prepoznan že pri zavori Cura. Razmerje med zavorno močjo in težo zavore je neverjeten, saj zavora tehta le 379g.

ZAVORNA ROČICA

Zavorna ročica je ena pomembnejših komponent na kolesu. Kakovostna ročica kolesarju vliva zaupanje v kontrolo nad zaviranjem kolesa tudi v najbolj kritičnih situacijah. Cura4 si deli zavorno ročico s sestrsko zavoro Cura, ki dokazano nudi vrhunski nadzor nad močjo zaviranja. Ergonomija same ročke ustreza širokemu krogu uporabnikov. Ročica je izdelana tako, da se lahko uporablja na levi ali desni strani krmila in ima več prezračevalnih odprtin za enostavno vzdrževanje same zavore.

ZAVORNA ČELJUST

4-batna zavorna čeljust je srce zavore Cura4. Štirje 18mm zavorni bati nudijo do sedaj nepredstavljivo zavorno moč. Aluminijasta dvodelna čeljust je površinsko anodizirana, kar znižuje trenje batov in posledično zagotavlja dolgo življenjsko dobo zavore. Patentiran sistem pritrditve zavorne cevi na čeljust, imenovano Speed Lock, omogoča enostavno montažo zavore (brez orodja) tudi na okvirje, ki imajo napeljavo zavorne cevi predvideno znotraj okvirja.

ZAVORNO OLJE

Cura4 nadaljuje nov trend uporabe mineralnega olja, ki je bilo prvič uporabljeno v zavori Cura. Originalno Formula mineralno olje ima višje vrelišče od ostalih mineralnih olj na tržišču, kar zagotavlja maksimalno delovanje zavore tudi pri višjih temperaturah in preprečuje pregrevanje. Istočasno pa ima Formula mineralno olje tudi nižjo točko zmrzovanja, kar zagotavlja dobro delovanje zavore tudi pri zelo nizkih temperaturah.

Zavorna ročica:
Material: Axialno kovan aluminij
Barva: zlata
Vijaki: Nerjaveče jeklo
Bovden: 175cm
Zavorna čeljust:
Material: kovan aluminij
Premer zavornega bata: 4x 18mm
Adapter: post mount (PM6)
Barva: črna
Vijaki: Nerjaveče jeklo
Zavorne ploščice: sinter
Zavorno olje: mineralno

Namen uporabe: XC / AM / E/ DH
Teža zavore: (85mm bovden,160mm rotor in adapterjem za rotor) 379g

Dodatne informacije

Proizvajalec