PEDALA WAHOO SPEEDPLAY ULTRA LIGHT ACTION PEDALA & CLEAT

159,99 

Vrhunska cestna pedala za rekreativno kolesarjenje s hibridno tehnologijo  Speedplay!  Sistem je zasnovan za resnega navdušenca ali za tiste, ki bodo prvič poizkusili s klip pedali.  Združuje vse uporabniku prijazne lastnosti, ki jih najdemo v priljubljenih pedalih X in Zero Speedplay. Pedali Speedplay Ultra Light Action združujejo legendarno enostavnost vstopa in razkošen necentriran prosti plovec Speedplay-ovega sistema pedal X, skupaj z robustno vzmetno zasnovo in izboljšano vzdržljivostjo sistema Zero Pedal Speedplay.  “Ultra Light Action” so poimenovana po svojem edinstvenem, visoko varnostnem mehanizmu zaklepa, novi sistem Speedplay Ultra Light Action Pedal ponuja najlažje in najbolj intuitivne funkcije vpenjanja in sproščanja doslej. 

 

Dobavljivost: Na zalogi Šifra: IS_622001 Kategorija: Predvidena dostava: 2-3 dni
Prikaži košarico

Opis

Ključna prednost je zagotovo zapenjanje z obeh strani, saj gre za simetričen izdelek. Tako je potrebno bistveno manj pozornosti, da se čevelj zaskoči. V prid izdelkom Speedplay govori tudi dejstvo, da so kompatibilni z vsemi čevlji s tremi oziroma štirimi luknjami na podplatu, vse več proizvajalcev čevljev pa ponuja tudi posebne verzije kolesarskih čevljev, pri katerih za pedala Speedplay ni potrebna uporaba posebnih adapterjev in vmesnikov.
Blokeji so na videz nekoliko drugačni od klasičnih konkurenčnih pedal, vendar kljub vsemu omogočajo nastavitev položaja vpetega čevlja v radiju petnajstih stopinj, seveda pa je čevelj lahko popolnoma fiksno vpet v pedala. Velja omeniti še nastavitev blokejev v smeri naprej-nazaj, levo-desno ter tudi njihovo rotacijo. Povrhu vsega pa je čevelj kar najbolj pomaknjen k osi pedala, saj je prenos sile v tem primeru najboljši.

 

  • možnost vpenjanja z obeh strani - samo stopite na pedal in pritisnete navzdol, ne glede kako je pedalo obrnjeno,
  • mikro nastavljiva float ali fiksna pozicija pedal znotraj 15 stopinjskega kota,
  • pedala so kampatibilna s katerimkoli kolesarskim čevljem s tremi ali štirimi luknjicami,
  • pedala so zelo lahka za uporabo, vendar pa je nenamerno izpenjanje nemogoče,
  • postavitev zero pedal približajo vašo nogo bljižje vrhu vretena, kar omogoča boljši prenos moči.
  • Lahko vzdrževanje: Vgrajen mazalni priključek za enostavno mazanje ležajev

 

Dodatne informacije

Proizvajalec